Home » News » Αποχαιρετισμός στη Τζένη Μπούγια

Αποχαιρετισμός στη Τζένη Μπούγια

Αντιγράφουμε παρακάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Η Ομάδα Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων συνεργάστηκε με τη Τζένη Μπούγια για θέματα της μελέτης του Μηχανισμού, αλλά και για τη σπουδαία έκθεση του Ναυαγίου καθώς και για τις συνοδευτικές εκδόσεις της. Χωρίς τη Τζένη, τίποτα δεν θα είχε γίνει όπως έγινε. Της χρωστάμε πολλά. Θα τη θυμόμαστε.

Η ανακοίνωση του ΣΕΑ:

Έφυγε χθές από κοντά μας η αγαπητή συνάδελφος Τζένη Μπούγια.
Η Τζένη Μπούγια υπηρέτησε την Αρχαιολογική Υπηρεσία 24 χρόνια, με αφετηρία τη Λαμία και εργάστηκε στην Κεντρική Υπηρεσία, το Νομισματικό Μουσείο, την Γ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ από το 2007 βρισκόταν στη Συλλογή Χαλκών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Οι σπουδές της στην Κλασική και Ρωμαϊκή αρχαιολογία ήταν απλώς η αφετηρία για να ασχοληθεί επιστημονικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Το πλούσιο συγγραφικό έργο της είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώρισή της τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η άρτια επιστημονική της κατάρτιση συνοδευόταν από την άριστη γνώση των διοικητικών θεμάτων της αρχαιολογικής υπηρεσίας, καθιστώντας την μία μάχιμη αρχαιολόγο που προσέφερε πολλά σε όλα τα επίπεδα για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Οι συνάδελφοί της θα τη θυμόμαστε πάντα για τον ευγενικό χαρακτήρα της, τις οργανωτικές της ικανότητες, για την αγάπη και το σεβασμό προς τους συναδέλφους της.
Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 στον ιερό ναό Αγ. Παρασκευής Ν. Σμύρνης.
Αντί στεφάνου τα χρήματα θα κατατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Τα θερμά μας συλλυπητηρία στους οικείους της.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Website categories: 
Σφάλμα | Πρόγραμμα Μελέτης Μηχανισμού Αντικυθήρων

Σφάλμα

The website encountered an unexpected error. Please try again later.